Jeg er ikke sådan en creme-pige. Faktisk hader jeg, at blive smurt ind i creme. Det klistrer, jeg kan ikke bare lige tage tøj på, og så står jeg der og blomstrer mens cremen forsøger at trænge ind i min hud.

Nej, det bliver selv sagt ikke særlig ofte at dét sker. Men jeg kan godt lige forkælelses-elementet. Jeg kan godt lide at gøre noget godt for mig selv. Jeg kan godt lide at pleje mig selv. Og jeg eeeeelsker når det dufter godt. Alligevel er det yderst sjældent efterhånden at jeg bruger parfume. Jeg bruger i stedet essentielle olier stort set hver dag. Min daglige deodorant er hjemmelavet, og hvad creme angår er jeg efterhånden blevet ret forfalden til lotion bars.

Lotion Bars er olie og voks-baseret, hvilket betyder, at det faktisk trænger ret hurtigt ind i fugtig hud, især hvis man kan styre mængden – og hurra! Det kan man!

Jeg begyndte at lave dem her i efteråret, da hænderne begyndte at blive tørre. Vi har også adskillige brændeovne, så der skal ikke meget til at tørre huden ud her i vinterhalvåret, uanset hvor meget vand vi drikker. Vi lavede en ekstra stor portion i december til venner og familie, bare sådan som et lille udvidet julekort. Jeg har kun fået gode tilbagemeldinger. Og det sjove er, at det er så simpelt at selv vores 2-årige kan være med. Hendes portion kommer dog i en bøtte og ikke som bar. Og med lidt mindre bivoks i. Voila – den perfekte numse-creme til sarte og fugtige stofble-numser (ja, vel også til dem uden stofble). Faktisk er hun så begejstret for cremen at hver gang vi bruger den så får hun en god klat – som hun spiser (!). Det ville jeg ikke lade hende gøre med nogen slags købe-creme, men med den her er det kun hygiejnen der afgør om hun får lov.

Det er heldigvis mega nemt at lave, og du får opskriften lige her:

Lotion Bars

  • 2 dl olivenolie infusioneret med calendula (morgenfrue)
  • ½ dl kakaosmør
  • ½ dl bivoks
  • 50 dråber essentiel olie, fx lavendel, pebermynte, rosmarin eller appelsin

Smelt kakaosmør og bivoks i et vandbad, og fjern olien fra varmen. Tilsæt olivenolien under omrøring. Tilsæt de essentielle olier under fortsat omrøring, og hæld blandingen i silikoneforme. Lad formene være til massen er helt stivnet.

Hvis du har lyst kan du med fordel pynte dine lotion bars med fx tørrede rosenblade, tørrede morgenfruer, lavendelblomster eller andet.

Pak dem smukt ind og hav dem ved hånden på badeværelset, i håndtasken, på kontoret eller hvor du nu lige kommer forbi – eller endnu bedre, lav en dobbelt portion, og forær dem væk til alle du har lyst til at give en lille gave.