En urtesuppe med masser af porre, brændenælder, rødkløver, mælkebøtter og timian. Et super næringsrigt måltid, der bl.a. gavner din lever og dens afgiftende funktion. Et fantastisk valg til en forårsdag.

Ingredienser
  • 2 store økologiske kartofler
  • 2,5 L vand
  • 1 L fint skårede porrer
  • 1,5 dl tørrede brændenælder (eller friske)
  • En håndfuld frisk skårede mælkebøtter (både blomster og blade kan bruges)
  • En håndfuld tørrede eller friske rødkløver
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 3 tsk hvidløgspulver

Skær kartoflerne ud i små stykker og for-kog dem. Hæld vandet fra. I en stor gryde koges van dog brændenælder. Sænk temperaturen og hæld de resterende ingredienser i, inklusive kartoflerne. Lad det dimrer i ca 30 min. Blend suppen og server med et drys persille.